Wednesday, February 20, 2008

Kutipan Masih Diteruskan

Oleh : Mohd Rasul bin Amat,
Ketua Badan Kebajikan dan Tabung Derma Sesi 2007.

Sekian lama blog rasmi Dana Syaqah PMRAM ini sunyi dari sebarang entri baru untuk dikongsi bersama para pengunjung dan penyumbang yang menantikan sebarang maklumat terkini mengenai pengumpulan dana ini. Beberapa bulan yang lalu menyaksikan kebanyakan penulis untuk blog ini berhadapan dengan peperiksaan semester pertama menyebabkan sebarang maklumat terkini agak terbatas untuk disalurkan.

Seluruh kepimpinan PMRAM pada saat ini sedang sibuk dengan persiapan bagi menghadapi Muktamar Sanawi PMRAM kali ke-75 dan Muktamar Hewi PMRAM kali ke-21 pada pertengahan bulan Mac ini. Walaupun sibuk, saya selaku yang dipertanggungjawabkan dalam mengurus kemasukan dan pengeluaran Dana Syaqah pada sesi ini amat berterima kasih kepada mereka yang masih terus menghulurkan sumbangan untuk dana ini. Bahkan ketika musim peperiksaan yang baru berlalu juga terdapat dikalangan ahli yang tidak putus-putus dalam memberikan sumbangan.

Bahkan pihak kami berbesar hati kepada sesiapa dikalangan mahasiswa mahupun mahasiswi yang ingin terus menyumbang kepada Dana Syaqah PMRAM ini melalui Unit Kebajikan BKAN dan DPM. Kalian juga boleh terus menghulurkan sumbangan tersebut ke pejabat pentadbiran PMRAM ataupun ke pejabat pentadbiran HEWI PMRAM. Bagi mereka yang terlepas peluang untuk menghulurkan sumbangan melalui Derma Sumbangsih yang merupakan sub-Dana Syaqah, bolehlah menyumbang melalui sumbangan tetap Dana Syaqah. Borang boleh kalian dapatkan ditangan Unit Kebajikan BKAN dan DPM yang dilantik ataupun terus kepada PMRAM.


Untuk makluman semua penderma yang budiman, pengumpulan untuk dana ini masih lagi diteruskan di peringkat Mesir ini bahkan di Malaysia. Harapan semoga semua penyumbang yang sentiasa memahami akan tuntutan menginfakkan harta untuk kemaslahatan umat ISLAM tidak hanya menyalurkan derma semata-mata diadakan kempen sahaja. Ala kulli hal, sebarang sumbangan yang ingin diberikan boleh terus disalurkan melalui bank-bank yang telah saya fokuskan dalam entri yang lepas.

Apapun situasi yang melanda PMRAM tika dan saat ini, segala program yang telah disusun atur akan dijalankan seperti yang dirancangkan. Semoga segala perancangan untuk menyalurkan seberapa banyak kebajikan kepada anak-anak Malaysia di bumi Mesir ini bertepatan dengan perancangan ALLAH. Natijahnya akan melahirkan anak-anak Malaysia yang berbudaya ilmu yang tinggi jauh dari segala kepentingan materalistik demi menjamin tuntutan agama supaya menjadi penerus menyampai dan menyebar dakwah kepada ISLAM yang sebenar.

Harapan pimpinan PMRAM semoga setiap usaha pengumpulan dapat dilipat gandakan dari semasa ke semasa agar tujuan asal penubuhan PMRAM dapat dilaksanakan dengan sebaik-baiknya. Bahkan pihak pimpinan PMRAM juga mengharapkan sebarang sumbangan idea untuk menjayakan kutipan Dana Syaqah PMRAM ini agar dipercepatkan untuk kemudahan ahli untuk mengikuti program dan aktiviti anjuran PMRAM. Sebagaimana situasi sekarang yang melarang kemasukan sebarang unsur PMRAM ke dalam rumah-rumah negeri.

Hanya ALLAH jua yang memberikan nusrah kepada kita semua dalam membudayakan tuntutan ISLAM didalam kehidupan kita sehari-hari.

No comments:


Adakah Anda Sudah Daftar Sebagai Penyumbang Tetap Dana Syaqah PMRAM?


PENAUNG:
PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR

PENYELARAS:
1. BADAN KEBAJIKAN DAN TABUNG DERMA PMRAM
2. UNIT KEBAJIKAN DAN TABUNG DERMA HEWI PMRAM
3. UNIT KEBAJIKAN DAN TABUNG DERMA BKAN DAN DPM
TARGET LE 1,530.530.00

Kutipan dana apartmen terkumpul setakat ini yang telah menjangkau sebanyakLE 200,000.00