Thursday, November 29, 2007

Sekalung Penghargaan Dan Terima Kasih

Oleh : Saudara Faisal Mizan Ambak.

Pengarah Ahli Jawatankuasa Bertindak Dana Apartmen PMRAM.

Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir (PMRAM) masih meneruskan pencarian untuk mencukupkan jumlah kutipan untuk Dana Apartmen PMRAM mencapai sasaran sebanyak LE1,530,530. Jumlah yang cukup besar ini memakan masa sekurang-kurangnya 5-10 tahun untuk memperolehi apa yang diimpikan. Apa yang diimpikan oleh PMRAM tidak lain tidak bukan hanyalah semata-mata untuk menjaga dan memberikan khidmat kebajikan kepada anak-anak Malaysia yang berada di Perlembahan Nil ini. Segala penilaian terhadap sebuah persatuan yang telah sekian lama bertapak ini terletak pada kebijakan akal yang dikurniakan Allah kepada kita dalam menilai di mana kedudukan persatuan induk majoriti di bumi Mesir ini.

Dalam mensasarkan jumlah yang cukup besar ini yang memakan masa yang agak lama, PMRAM merangka 'pelan B' dengan melancarkan Derma Sumbangsih retetan dari Dana Apartmen. Pelan kedua ini dilakukan melihat kepada survival PMRAM dalam melaksanakan program semakin sukar dan menyukarkan BKAN tertentu yang dikatakan pro-pembangkang apabila diadakan program anjuran PMRAM. Sasaran untuk memperolehi sekurang-kurangnya sebuah apartmen sebagai markaz untuk melaksanakan program-program berbentuk ilmiah dan thaqafah pada awal tahun hadapan. Perkara ini tercetus memandangkan terdapat BKAN-BKAN tertentu yang dilihat mendapat tekanan daripada kerajaan negeri apabila diadakan program PMRAM.

Apa yang pihak kami harapkan selaku ahli jawatankuasa yang dipertanggungjawabkan di bawah seliaan Ketua Badan Kebajikan dan Tabung Derma PMRAM supaya usaha-usaha untuk membantu dana ini dapat diteruskan demi kemaslahatan bemsama. Sekalung penghargaan ucapan tahniah dan terima kasih buat kalian semua yang bertungkus lumus dalam membantu pengumpulan dana ini khususnya kepada mereka yang mengadakan kutipan di Malaysia ketika musim cuti yang baru berlalu. Kepada mereka yang masih menjalankan kutipan di Malaysia ataupun di mana-mana negara termasuk UK. Usaha kalian yang murni itu tidak mampu untuk PMRAM balas melainkan disandarkan segalanya kepada Allah moga keikhlasan yang lahir memberikan nusrah kepada kita kelak.


Tidak dilupakan kepada mereka yang menjayakannya di peringkat Mesir sendiri dalam menjayakan Derma Sumbangsih. Pihak kami masih meneruskan usaha-usaha memperolehi 'dana pelan B' yang masih mencari seramai 2500 orang penderma kilat untuk memperolehi LE 600,000 pada penghujung tahun ini. Ketua Badan Kebajikan dan Tabung Derma PMRAM 2007, saudara Mohd Rasul bin Amat berharap kepada seluruh unit kebajikan di peringkat Badan Kebajikan Anak Negeri (BKAN) dan Dewan Perwakilan Mahasiswa/Mahasiswi (DPM) untuk menggiatkan usaha-usaha pencarian penyumbang untuk Derma Sumbangsih ini. Sekalung ucapan terima kasih diucapkan kepada kalian atas bantuan yang diberikan. Moga diberikan nusrah dalam kehidupan kita dan dipermudahkan dalam segala urusan.

Dikesempatan ini juga, Ahli Jawatankuasa Bertindak Dana Apartmen PMRAM mengucapkan kepada semua ahli PMRAM dan tidak dilupakan semua yang membantu di seluruh negara yang memahami kebajikan pelajar yang PMRAM perjuangkan. Sekalung penghargaan dan terima kasih kepada mereka yang gigih membantu di semua peringkat. Perlu diingat bahawa PMRAM itu sendiri tidaklah bergerak melainkan di atas landasan kebajikan pelajar semata-mata tanpa kaitan dengan mana-mana badan politik dan keagamaan samada kerajaan Malaysia mahupun kerajaan Mesir. Selamat menjalani kuliah, semoga kejayaan milik kita bersama dan terus memberikan sokongan dan dorongan kepada PMRAM tanpa terpengaruh dengan sebarang racun yang cuba untuk memecah belahkan mahasiswa mahasiswi Mesir di Perlembahan Nil ini. Sekian terima kasih.

1 comment:

Ibnu Ali said...

Assalamualaikum

Kalau boleh makluman2 penting begini, eloknya ada salinan ke rumah2 negeri.

Perangkaan2 rasmi misalnya, amat perlu diperhebahkan. Kadang2 AJKT yang memegang portfolio sebagai UKTD pun kurang mendapat pendedahan untuk makluman rasmi kepada ahli2 BKAN.

Harap ambil perhatian.


Adakah Anda Sudah Daftar Sebagai Penyumbang Tetap Dana Syaqah PMRAM?


PENAUNG:
PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR

PENYELARAS:
1. BADAN KEBAJIKAN DAN TABUNG DERMA PMRAM
2. UNIT KEBAJIKAN DAN TABUNG DERMA HEWI PMRAM
3. UNIT KEBAJIKAN DAN TABUNG DERMA BKAN DAN DPM
TARGET LE 1,530.530.00

Kutipan dana apartmen terkumpul setakat ini yang telah menjangkau sebanyakLE 200,000.00